Náš názor na Le Petit Palace Hotel
Podle 2 hodnocení vychází průměrné známka 100% kvality. Tento výsledek je velmi dobrý a hotel asi splnil očekávání rekreantů. Nezapomeňte ale, že objektivní posouzení kvality hotelu vyžaduje více informací, přečtěte si více názorů i jinde.
Turistická sezona v Istanbulu trvá díky příznivému
podnebí od května do října.
Květen a říjen jsou si velmi podobné příjemnými
teplotami okolo 23 oC, délkou slunečního svitu (6 – 8 hodin
denně) a poměrně vyšší vlhkostí v rozmezí 68 – 69 %, jež je
způsobena větším srážkovým úhrnem v tomto období. Na podzim jsou
časté i ranní mlhy. Přesto tato období doporučujeme všem, kteří se
chtějí vyhnout nepříjemným horkům, návalu turistů a
vysokým cenám.
Teploty vrcholí v červenci a září (přes
30 oC), v tuto dobu se nemusíte obávat ani srážek a
slunce Vás bude doprovázet 10 až 12 hodin
denně. Vlhkost vzduchu klesá pod 60 %. Nejvyšší teplota byla
zaznamenána v roce 1971, kdy dosáhla neskutečných 47,5 oC.
Pokud navštívíte Istanbul v zimě, připravte se na
velmi nízké teploty, které mohou klesnout k nule
(-15 oC v roce 1991), a poměrně vysokou vlhkost vzduchu,
zapříčiněnou vydatnějšími srážkami. Město bývá pokryto i sněhovou
pokrývkou, ale jen kolem 10 dnů v roce.
Rozdíly můžete zaznamenat i v jednotlivých částech města a jeho
okolí, protože ty jsou ovlivňovány různými klimatickými činiteli.
U Bosporského průlivu je spíše středomořské klima
s mírnějšími zimami, u Černého moře je větší
výskyt srážek, na západě je patrný vliv pevniny Balkánu
a může Vás překvapit poměrně chladná zima i se sněhem.
Východní část ovlivňuje kontinentální klima s horkým
létem a studenou zimou. Tato lokalita je tak rozmanitá, že ve stejný den
v jedné čtvrti sněží a v druhé si můžete užívat slunce.
Cookies používáme k provozování našich webových stránek, k jejich optimalizaci a neustálému zlepšování, k zobrazování reklam v souladu s vašimi zájmy.
Kliknutím na tlačítko „Přijmout“ souhlasíte s jeho použitím. Pomocí tlačítka „Změnit nastavení cookies“ můžete vybrat, které soubory cookie chcete přijmout.
Pro více informací klikněte zde.